Guvernul a aprobat, prin memorandum, organizarea de concursuri sau examene pentru ocuparea a 2.226 de posturi vacante sau temporar vacante din sectorul sănătate şi asistenţă socială din cadrul instituţiilor publice locale

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

Guvernul României a exprimat dorința de a stimula angajările în spitalele din țară, conform declarațiilor recente ale premierului Marcel Ciolacu. Acesta a menționat că măsurile adoptate de Executiv permit angajarea de personal în unitățile medicale fără necesitatea unui memorandum. 

„Continuăm să venim cu soluţii pentru a reduce deficitul de personal medical din spitalele din subordinea autorităţilor locale. În urma discuţiilor cu sindicatele şi Ministerul Sănătăţii, am decis să deblocăm peste 2.000 de posturi în domeniul sanitar şi asistenţă socială. Nu mai există obligativitatea unui memorandum în cazul în care cineva iese la pensie sau renunță, îşi dă demisia. Automat, managerii pot să facă angajări. La sistemul de urgenţă nu există nicio restricție, la fel şi la ATI. Acum, după discuțiile avute cu domnul ministru, o să mergem şi pe instituțiile mari spitalicești”, a explicat premierul Marcel Ciolacu.

Premierul a adăugat că acest lucru va însemna, cu siguranţă, servicii mai bune pentru pacienţi, „dar şi o presiune mai mică pentru personalul medical actual din spitale”, potrivit News.ro.

Aceste clarificări vin după ce s-au semnalat în mediul public situații în care anumite unități medicale din România se confruntă cu o criză acută de personal. Un exemplu este Spitalul din Găești (Dâmbovița), unde sunt necesari medici în toate departamentele, iar mulți dintre profesioniștii din domeniul medical sunt pe cale de pensionare. Până în prezent, memorandumuri erau necesare pentru organizarea recrutărilor de personal, deoarece conform unui act normativ emis de Executiv, toate angajările din sistemul public erau blocate. Potrivit legii, concursurile de recrutare pot fi organizate doar după aprobarea unui memorandum.

În memorandumul aprobat joi prevede: 706 posturi de medici, 100% din numărul de posturi solicitat; 45 de posturi privind alt personal de specialitate medicosanitar cu studii superioare (asistent social, farmacist, biolog, biochimist, fizician, kinetoterapeut, psiholog, inginer, tehnician de radiologie şi imagistică etc.), respectiv 30% din posturile solicitate, 88; alte 5 posturi pentru personal de cercetare, adică 30% din numărul total solicitat de posturi, 7; 746 de posturi de asistent medical, 50% din totalul solicitat, 1.448.

Acelaşi memorandum prevede ocuparea prin concurs a: 72 de posturi pentru alt personal cu studii medii (registrator medical, statistician medical etc.), respectiv 30% din totalul solicitat, 167 de posturi; 470 de posturi pentru personal auxiliar (îngrijitoare, brancardier, infirmieră, băieşi etc.), 30% din 1.445 posturi solicitate; 75 de posturi pentru personal TESA, adică 30% din totalul solicitat de spoturi, 180; 107 posturi pentru muncitori şi personal de deservire, respectiv 30% din cele 280 de posturi solicitate.

📚 Cursuri în meseriile Receptioner Medical sau Statistician Medical 📊

👉 Cu ajutorul cursurilor noastre, vei dobândi abilitățile și cunoștințele necesare pentru a accesa poziții în spitale, clinici și alte instituții medicale. Indiferent dacă ești la început de drum sau vrei să îți perfecționezi competențele, noi suntem aici să te susținem!

Doar câteva lucruri pe care le poți învăța la cursurile oferite de noi:

🔹 Tehnici de primire a pacienților și gestionare a programărilor

🔹 Abilități de comunicare eficientă în mediu medical

🔹 Utilizarea instrumentelor și software-urilor specifice pentru statistică medicală

🔹 Interpretarea și analiza datelor medicale în vederea optimizării proceselor de tratament și îngrijire

✨ Aceasta este oportunitatea perfectă pentru cei care doresc să își construiască o carieră în sistemul sanitar! Îți dorești să faci parte din sistemul medical și să contribui la bunăstarea comunității? E timpul să îți îndeplinești visul! 

📅 Înscrieri sunt deschise! Locurile sunt limitate, așa că nu pierde ocazia de a-ți transforma pasiunea pentru medicină într-o carieră de succes!

Pentru mai multe informații și pentru a te înscrie, contactează-ne astăzi! Fii parte din schimbarea în bine a sistemului de sănătate!

Formular de înscriere:

Acte necesare înscrierii:

1. Document de identitate (CI)

2. Certificat de nastere

3. Certificat de casatorie (daca e cazul)

4. Ultima diploma de studii – minim studii liceale cu sau fără Bacalaureat.