În domeniul învățământului

TIP CURS : AUTORIZAT ÎN SISTEM ONLINE

DATA DE ÎNCEPERE: AUGUST 2024

DURATĂ: 5 SĂPTĂMÂNI

PROGRAM: după servici, de la ora 18:00

ACHITABIL IN RATE: DA

PREȚ: 900 LEI

Rolul consilierului mediator în școală este multidimensional și vizează atât prevenirea conflictelor, cât și gestionarea acestora atunci când apar, asigurând în același timp un mediu propice pentru dezvoltarea personală și academică a elevilor.

În cadrul școlilor, consilierii mediatori joacă un rol crucial în gestionarea și rezolvarea conflictelor, precum și în prevenirea violenței școlare. Aceștia aduc o serie de beneficii semnificative:

  • Prevenirea conflictelor: Consilierii mediatori din școli pot interveni înainte ca conflictele să escaladeze, identificând tensiunile și oferind soluții pentru a preveni situațiile problematice.

  • Counseling și suport emoțional: Acești profesioniști pot oferi consiliere și suport emoțional elevilor care se confruntă cu conflicte sau situații dificile. Pot fi un sprijin important pentru a aborda problemele emoționale și psihologice legate de conflict.

  • Facilitarea dialogului: Consilierii mediatorii încurajează comunicarea deschisă și construcția unui dialog între părți pentru a găsi soluții înțelepte și rezonabile.

  • Implementarea programelor de prevenire a violenței: Acești profesioniști pot contribui la dezvoltarea și implementarea programelor și strategiilor menite să prevină violența școlară, educând elevii cu privire la rezolvarea non-violentă a conflictelor.

  • Colaborare cu părinții și profesorii: Consilierii mediatori pot lucra împreună cu părinții și cadrele didactice pentru a identifica și aborda problemele care pot contribui la apariția conflictelor sau a violenței în școală.

  • Creșterea siguranței și a climatului școlar: Prin intervenția lor, consilierii mediatori contribuie la crearea unui mediu școlar mai sigur și mai prietenos, unde elevii se simt mai în siguranță și mai confortabil.

Cum se desfășoară cursurile?

Cursul se desfășoară în sistem  online- live prin intermediul aplicației ZOOM. Aceasta poate fi instalată pe orice dispozitiv și permite conectarea de la distanță a participantului la curs.

Examenul de absolvire

Examenul de absolvire se desfășoară on-line, tot prin platforma Zoom. 

Modalitați de plată

Prețul cursului se poate achita în până la trei rate și include taxa de examinare și eliberare a certificatului de absolvire. Nu există alte costuri ascunse!

Cum te poți înscrie la cursul

Procesul de înscriere la curs este ușor de parcurs, desfășurându-se 100% online prin intermediul formularului de înscriere sau al adresei de email.

Echipa noastră de suport este mereu pregătită să te asiste în cazul în care întâmpini dificultăți sau ai întrebări suplimentare legate de procedura de înscriere.

Acte necesare înscrierii:

1. Document de identitate (CI)

2. Certificat de nastere

3. Certificat de căsătorie (daca e cazul)

4. Ultima diploma de studii-studii universitare finalizare cu licență

Principalele teme abordate în curs includ:

Evaluarea situațiilor de conflict și violență școlară înseamnă analizarea și înțelegerea problemelor care implică conflicte sau acte de violență într-un mediu școlar. Acest proces este esențial pentru a identifica factorii care contribuie la aceste situații și pentru a dezvolta strategii eficiente de intervenție și prevenție.

 

Prevenirea conflictelor și a violenței în mediul școlar implică adoptarea unor strategii și acțiuni menite să reducă riscul și frecvența conflictelor și a comportamentelor violente în școli. Această abordare se concentrează pe crearea unui mediu sigur și pozitiv, în care elevii să se simtă în siguranță și respectați.

Consilierea în situații de conflict implică oferirea de suport și îndrumare celor implicați într-un conflict pentru a găsi soluții și pentru a rezolva problema în mod constructiv și pașnic. În esență, aceasta implică asistarea părților implicate în conflict pentru a le ajuta să-și exprime nevoile, să identifice interesele comune și să găsească soluții acceptabile pentru ambele părți.

Managementul situațiilor de violență școlară se referă la abordările și strategiile utilizate pentru a gestiona și a contracara comportamentele violente în mediul educațional.

Consilierea remedială în situații de violență școlară implică oferirea de suport și intervenție suplimentară pentru elevii implicați în comportamente violente sau conflictuale în școală. Această formă de consiliere se concentrează pe identificarea și gestionarea factorilor care au contribuit la comportamentul agresiv sau violent al elevului și oferă strategii pentru a remedia sau a corecta aceste comportamente.

Cursul combină prelegeri, studii de caz, exerciții practice și discuții interactive pentru a asigura o înțelegere aprofundată a subiectelor abordate.

Rolul consilierului mediator în școală este multidimensional și vizează atât prevenirea conflictelor, cât și gestionarea acestora atunci când apar, asigurând în același timp un mediu propice pentru dezvoltarea personală și academică a elevilor.

Prin finalizarea cu succes a acestui curs, participanții vor fi pregătiți să își asume roluri cheie în echipa multidisciplinara  și vor contribui la asigurarea unui mediu sigur și protejat pentru anteșcolari / preșcolari / elevi.

Formular de înscriere:

PREȚ REDUS - 900 LEI (fără alte costuri)

PREȚ INIȚIAL - 1000 LEI

Cursurile se pot achita integral sau în rate

Până la trei tranșe eșalonate în funcție de nevoile dumneavoastră

Începere serie următoare: 1 iulie 2024

Durata cursului: 5 săptămâni, întâlniri săptămânale

De la ora 18:00

Locație desfășurare: ONLINE - EXAMEN ONLINE

Pe platfoma Zoom

Studii necesare: Universitare finalizate cu licență

Certificare: Diplomă de absolvire

În meseria Consilier Mediator cod COR 235922