Formular de înscriere:

Detalii curs:

PREȚ REDUS - 800 lei
Nu percepem taxă de înscriere sau examinare

PREȚ INIȚIAL - 1.100 LEI

Cursurile se pot achita integral sau în rate

Două tranșe sau integral, in functie de nevoile cursantului

Începere serie următoare: 10 februarie 2025

Durata cursului: 4 săptămâni, 2 întâlniri săptămânale

De la ora 18:00

Locație desfășurare: ONLINE - EXAMEN ONLINE

Pe platfoma Zoom

Studii necesare: Minim 8 clase finalizate

Certificare: Diplomă de absolvire

În meseria SERVANT POMPIER cod COR 541104

Ce ne recomandă?

Formatori cu peste 20 ani experienta în domeniul situatiilor de urgenta: Cursul este predat de cel mai bun formator in domeniu cu experiență vastă in cadrul IGSU în conducerea departamentelor prevenirii si stingerii incendiilor si interventia in situatii de urgenta.

Oferim obiective clare și structurate pe intelesul tuturor: Curs Servant Pompier – ofera toate instrumentele necesare de învățare care să vă ghideze spre dobândirea cunoștințelor și abilităților esențiale pentru a devenii un specialist in interventia situatiilor de urgenta .

Conținut practic și aplicabil: In cadrul cursului veti desfasura activitatea practica in cadrul unei subunitati de interventie si obtine experienta necesara astfel încât sa puteti pune în aplicare toate cunostintele dobandite.

Materiale de învățare de calitate: Acestea includ manuale, prezentari, resurse online, discutii interactive și alte materiale didactice actualizate și bine structurate.

Feedback și evaluări continue: Este important ca un curs să ofere feedback pe parcursul învățării și evaluări periodice prin chestionare, astfel încât participanții să își poată măsura progresul și să identifice domeniile în care trebuie să își îmbunătățească abilitățile.

Durata de 4 săptămâni de cursuri online (LIVE) îți va oferi timp suficient să înțelegi și să aplici conceptele învățate. Pe tot parcursul celor 4 săptămâni, vei avea acces nelimitat la înregistrarea întâlnirilor LIVE a partii teoretice pentru a le putea aprofunda.

Servant Pompier

Unde mă pot angaja cu acest curs?

Instituții publice și guvernamentale: Instituțiile de stat, școlile, spitalele, primăriile (SVSU) și alte unități publice au nevoie de personal specializat pentru a asigura siguranța la incendii si interventia in situatii de urgenta.

Serviciile de pompieri și protecție civilă: Angajarea în unități publice si private de pompieri pentru a interveni în situații de urgență.

Companii industriale și de producție: Multe firme mari, mai ales din industria petrolieră, chimică sau de producție, au departamente proprii de pompieri pentru a asigura protecția în cazul incendiilor.

Aeroporturi și porturi maritime: Aceste locații necesită pompieri pentru a gestiona situațiile de urgență specifice și pentru a interveni rapid în situatii de urgenta.

Centre comerciale mari (Mall-uri) și clădiri de birouri: Clădirile mari necesită pompieri pentru a asigura respectarea normelor de securitate și pentru a interveni în cazul situatiilor de urgenta.

Companii private de securitate și siguranță la incendiu: Aceste firme oferă servicii externalizate de protecție la incendii pentru diverse companii și instituții.

Unități de cercetare și laboratoare: Instituțiile care lucrează cu substanțe periculoase, precum centrele de cercetare sau laboratoarele farmaceutice.

Stațiuni montane sau zone turistice: Pompierii sunt esențiali în locațiile izolate, precum stațiunile montane sau centrele turistice mari.

Platforme petroliere sau instalații offshore: Zonele cu risc ridicat de incendiu, cum ar fi platformele petroliere și rafinăriile, angajează pompieri pentru a gestiona riscurile de incendiu și de explozie.

Cum se desfășoară cursurile?

Cursul se desfășoară în sistem  online- live prin intermediul aplicației ZOOM. Aceasta poate fi instalată pe orice dispozitiv (telefon, tableta sau PC) și permite conectarea de la distanță a participantului la curs.

Examenul de absolvire

Examenul de absolvire se desfășoară online- live prin intermediul aplicației ZOOM, cu ajutorul unui chestionar.

Modalitați de plată

Cursul poate fi achitat in 2 rate sau integral, NU se percepe taxa de examinare sau eliberare a certificatului de absolvire.
Nu există alte costuri ascunse!

Teme abordate în cadrul cursului

Norme și legislație privind securitatea la incendii: Cunoașterea reglementărilor legale în materie de siguranță la incendiu, atât în spații publice, cât și în mediul privat.

Intervenția în situații de urgență: Alertarea, pregatirea si intervenția în diverse tipuri de situatii de urgenta, inclusiv incendii majore, dezastre naturale sau accidente chimice.

Prevenirea și stingerea incendiilor: Tehnici și metode pentru identificarea riscurilor de incendiu, prevenirea acestora și interventia în mod eficient, folosind echipamente specifice.

Tipuri de incendii și agenți de stingere: Clasificarea incendiilor în funcție de materialele implicate și alegerea agentului de stingere corespunzător (apa, spumă, CO2, praf chimic).

Utilizarea echipamentului de protecție: Instruire practică în folosirea corectă a echipamentului de protecție (costume speciale de interventie, măști, aparate respiratorii), esențial pentru siguranța intervențiilor.

Proceduri de evacuare și salvare: Învață cum să evacuezi rapid și în siguranță persoanele din clădirile afectate de incendii, precum și tehnici de salvare a celor blocați.

Prim-ajutor în caz de incendiu: Tehnici de bază pentru acordarea primului ajutor în cazul victimelor arsurilor sau intoxicării cu fum, până la sosirea echipajelor medicale.

Gestionarea substanțelor periculoase: Învață despre manipularea și stocarea corectă a substanțelor inflamabile și toxice, precum și măsurile de siguranță necesare pentru a preveni accidentele.

În plus, Diploma primită este recunoscută national si international, oferindu-ți șanse reale de angajare în companii de top. Nu rata oportunitatea de a face primul pas spre o carieră de succes în meseria Servant Pompier! 

Acte necesare înscrierii:

  1. Document de identitate (CI)
  2. Certificat de nastere
  3. Certificat de căsătorie (daca e cazul)
  4. Ultima diploma de studii-minim studii liceale cu sau fără Bacalaureat.
Curs Servant Pompier

Pompierul face parte dintr-un corp special organizat, militar sau civil, instruit să intervină în caz de incendiu cu utilaje și autospeciale de intervenție pentru stingerea acestuia. 𝐒𝐞𝐫𝐯𝐚𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫 face parte din personalul formațiilor de intervenție, salvare si prim ajutor, din cadrul serviciilor voluntare/private pentru situații de urgență.

𝐂𝐮𝐫𝐬𝐮𝐥 se adresează persoanelor absolvente de studii gimnaziale care doresc să se califice sau să se perfecționeze în acest domeniu, iar ca certificare se eliberează o diplomă de absolvire în meseria SERVANT POMPIER, Cod COR 541104.

𝐒𝐮𝐧𝐭𝐞𝐦 𝐚𝐯𝐢𝐳𝐚𝐭𝐢 𝐈.𝐆.𝐒.𝐔 𝐬𝐢 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐳𝐚𝐭𝐢 𝐌.𝐄.𝐍 𝐬𝐢 𝐌.𝐌.𝐏.𝐒!

Ai o intrebare?
Contactează-ne!